Content Management Powered by CuteNews
Стална мисија Републике Србије при Савету Европе
| |     latinica | english  
Насловна
КОМИТЕТ МИНИСТАРА САВЕТА ЕВРОПЕ ЗАТВОРИО СЛУЧАЈ „АЛИШИЋ ПРОТИВ СРБИЈЕ“ - ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА ГОЈКО СТАНИВУКОВИЋ НА САСТАНКУ НАДГЛЕДАЊА ИЗВРШЕЊА ПРЕСУДА ЕВРОПСКОГ СУДА ЗА ЉУДСКА ПРАВА

Државни секретар Министарства финансија Републике Србије Гојко Станивуковић је информисао Комитет министара Савета Европе о мерама које је Република Србија предузела у примени пресуде Европског суда за људска права „Алишић против Србије“.

Г-дин Станивуковић је истакао пуну посвећеност Србије мултилатерализму, Савету Европе и Европском суду за људска права. Он је рекао да је Србија доказани пријатељ Конвенције и бранитељ њених вредности. Придржавање пресуда Суда у Стразбуру и одржавање вредности из Конвенције није само правна обавеза власти у Београду, већ избор од кључне важности за јачање демократије, владавине права и људских права, као и за напредак у европским интеграцијама, подвукао је државни секретар. Србија данас има мали број случајева извршења пресуда пред Комитетом министара.

Комитет министара је поздравио значајан напредак који су оствариле српске власти у извршењу пресуде као и њихову посвећеност наставку рада на томе.

Закључивши да механизам исплате тзв. старе девизне штедње испуњава критеријуме из пресуде и да су усвојене све неопходне мере, Комитет министара је одлучио да затвори разматрање овог случаја.

 ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ РАДОМИР ИЛИЋ НА САСТАНКУ РАЗМАТРАЊА ИЗВРШЕЊА ПРЕСУДА ЕВРОПСКОГ СУДА ЗА ЉУДСКА ПРАВА - КОМИТЕТ МИНИСТАРА ПОЗДРАВИО УСВАЈАЊЕ ЗАКОНА О УТВРЂИВАЊУ ЧИЊЕНИЦА О СТАТУСУ НОВОРОЂЕНЕ ДЕЦЕ ЗА КОЈУ СЕ СУМЊА ДА СУ НЕСТАЛА ИЗ ПОРОДИЛИШТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Државни секретар Министарства правде Радомир Илић је на састанку Комитета министара Савета Европе 5. марта представио Закон о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Републици Србији, који је Народна скупштина Републике Србије усвојила 29. фебруара 2020. године. Он је том приликом обавестио о даљим корацима које ће Србија предузети како би у потпуности извршила пресуду Европског суда за људска права "Зорица Јовановић против Србије". Акционим планом предвиђено је да Влада Србије обезбеди функционисање истражног механизма у складу са Европском конвенцијом о људским правима, као и да настави интензивну сарадњу са Саветом Европе у том процесу.

У одлуци Комитета министара Савета Европе, усвојеној 5. марта, изражава се велико задовољство чињеницом да је Народна скупштина 29. фебруара усвојила Закон којим се формира независни истражни механизам за откривање судбине тзв. "несталих беба". Поздрављено је и то што су власти Србије наставиле блиску сарадњу са Секретаријатом Савета Европе током процеса усвајања Закона, како би се осигурало да решење буде у складу са Европском конвенцијом о људским правима. Упућен је позив властима Србије да наставe сарадњу да би пресуда била у потпуности и ефикасно извршена, као и да предузму неопходне практичне мере за примену новог механизма за утврђивање чињеница. У процесу утврђивања истине, нарочито се истиче значај формирања базе података ДНК и обуке истражних судија и полиције за решавање случајева "несталих беба". Власти Србије ће до 1. октобра ове године Комитету министара Савета Европе пружити детаљне информације о примени и функционисању истражног механизма.

У складу са позитивним оценама Комитета министара, одлучено је да овај случај буде пренет из појачане у стандардну процедуру надгледања извршења пресуда Суда у Стразбуру.ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Поводом Дана државности Републике Србије, одржан је пријем у Палати Европе у Стразбуру. Пријему је присуствовало око 200 званица, међу којима су били чланови дипломатског и конзуларног кора, као и највиши функционери Секретаријата Савета Европе. Међу гостима су били и г-ђа Марија Пејчиновић Бурић, генерална секретарка Савета Европе, г-дин Рик Демс, председник Парламентарне скупштине Савета Европе, и г-дин Линос Александрос Сицилианос, председник Европског суда за људска права.

Амбасадорка Александра Ђуровић се речима добродошлице обратила гостима, објашњавајући историјску позадину и догађаје који се обележавају Даном државности Републике Србије. Амбасадорка је значајан део говора посветила првом уставу Србије, усвојеном 1835. године, који је био један од најнапреднијих и најлибералнијих устава тог времена, као и један од првих те врсте у читавој Европи. Г-ђа Ђуровић је такође нагласила да Србија, кроз сарадњу са Саветом Европе, промовише исте вредности као и у време усвајања свог првог устава - демократију, владавину права и људска права.

Испред Организације присутнима се обратила и г-ђа Марија Пејчиновић Бурић, која је истакла значај чланства Републике Србије у Савету Европе, као и бројност конвенција Савета Европе којима је Република Србија до сада приступила.

 

 

 

 АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА ПРОТОКОЛ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА КОНВЕНЦИЈЕ О ЗАШТИТИ ЛИЦА У ОДНОСУ НА АУТОМАТСКУ ОБРАДУ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

Амбасадорка Александра Ђуровић, у присуству Габријеле Батаини Драгони, заменице генералног секретара Савета Европе, потписала је Протокол о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, који је усвојен у Стразбуру, 10. октобра 2018. године.

Протокол је потписан у Палати Европе у Стразбуру, 22. новембра 2019. године. До сада је Протокол потписало 36 држава, укључујући Републику Србију.

Циљ Протокола је модернизација и побољшање Конвенције, имајући у виду нове изазове у погледу заштите лица у односу на аутоматску обраду личних података, а који су настали након што је Конвенција усвојена 1980. године.

 

 Неформални пријем у Сталној мисији Републике Србије при Савету Европе за учеснике из Србије на 8. Светском форуму за демократију Савета Европе

Стална мисија Србије при Савету Европе је организовала неформални пријем за учеснике Светског форума за демократију из Београдског фонда за политичку изузетност, 6. новембра 2019. године.

Пожелевши добродошлицу гостима, амбасадорка Александра Ђуровић је изразила задовољство што су на 8. Светском форуму за демократију присутни и учесници из Србије, истакавши важност учешћа представника наше државе у различитим догађајима које организује Савет Европе. Упознала је госте са радом Сталне мисије Републике Србије, као и са радом самог Савета Европе, одговарајући на питања која се тичу актуелних изазова функционисања Организације, унапређења људских права, демократије и владавине права.

 

 

 

 АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА КОНВЕНЦИЈУ САВЕТА ЕВРОПЕ О ФАЛСИФИКОВАЊУ МЕДИЦИНСКИХ ПРОИЗВОДА И СЛИЧНИМ КРИВИЧНИМ ДЕЛИМА КОЈА САДРЖЕ ПРЕТЊУ ПО ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

Амбасадорка Александра Ђуровић, у присуству Габријеле Батаини-Драгони, заменице генералног секретара Савета Европе, потписала је Конвенцију Савета Европе о фалсификовању медицинских производа и сличним кривичним делима која садрже претњу по јавно здравље, усвојену у Москви, 28. октобра 2011. године, општепознату као Медикрајм конвенцијa (Мedicrime Convention).

Конвенција је потписана у Палати Европе у Стразбуру, 2. септембра 2019. године, у оквиру церемоније „Недеља уговора“, организоване у склопу прославе 70 година од оснивања Савета Европе. Конвенцију је до сада потписало 32 државе, укључујући Републику Србију, при чему је 16 држава већ завршило процедуру ратификације.

Циљ Конвенције је смањење ризика по људско здравље успостављањем правног оквира за сарадњу широм света у борби против фалсификовања медицинских производа и сличних кривичних дела.

 

 

 Државни секретар Немања Стевановић учествовао на годишњој 129. министарској седници Савета Европе у Хелсинкију

Државни секретар Немања Стевановић је учествовао на годишњој 129. министарској седници Савета Европе, одржаној 16. и 17. маја 2019. године у Хелсинкију. На седници је, између осталог, учествовало 30 министара спољних послова држава чланица Савета Европе.

Том приликом је обележена 70. годишњица организације посвећене унапређењу демократије, људских права и владавине права у Европи. Усвојена је Декларација која би могла да помогне у решавању кризе у којој се ова међународна организација налази.

Државни секретар Немања Стевановић је у свом обраћању учесницима говорио о важности коју Србија придаје Савету Европе и областима којима се та организација бави. Осврнуо се на напредак који је Србија остварила у претходном периоду и истакао спремност за наставак успешне сарадње. Информисао је о напорима које председник Србије Александар Вучић улаже у унапређење односа са суседним земљама, а који су дали добре резултате. Са друге стране, напоменуо је да је дијалог са Приштином угрожен због подривања приштинске стране и одсуства њене спремности на истински дијалог и сарадњу.

Шестомесечно председавање Комитетом министара Савета Европе је од Финске преузела Француска.

 

 

 

 

 Србија обележила Дан Европе и 70. годишњицу оснивања Савета Европе

Стална мисија Републике Србије при Савету Европе је, заједно са другим мисијама држава чланица Савета Европе, узела учешће у манифестацији обележавања Дана Европе и 70. годишњице оснивања Савета Европе у Стразбуру, 4. и 5. маја 2019. године.

Првог дана удружење ,,Клуб Јединство“ из Стразбура отворило је сцену са шумадијским колом и колом ,,Буњевка“. На штанду Србије, бројни житељи Стразбура и регије Алзас су имали прилику да се упознају са историјским, верским и културним наслеђем Србије, као и да дегустирају српску храну, вино и ракију. Штанд Србије је посетило преко седамсто посетилаца, колега и пријатеља, међу којима је и заменица градоначелника Стразбура Навел Рафик-Елмрини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Реизбор кандидата Србије у ГРЕВИО

На 7. састанку Комитета уговорница Истанбулске конвенције, одржаном у Стразбуру, од 1. до 2. априла 2019, изабрано је десет нових чланова у Експертској групи за борбу против насиља над женама и насиља у породици (ГРЕВИО). Међу њима је и кандидат Србије, Биљана Бранковић, којој ће ово бити други по реду мандат у поменутом експертском телу. Биљана Бранковић је реномирани експерт за питања борбе против насиља над женама и насиља у породици, о чему је објавила значајан број стручних радова. Са преко двадесет година искуства у овом домену,

Биљана Бранковић је својим радом допринела унапређењу положаја жена, како на националном, тако и на међународном нивоу.

С обзиром на значај који Србија придаје имплементацији Истанбулске конвенције, велико је задовољство што је по други пут експерт из Србије изабран за члана ГРЕВИО.Студенти Правног факултета из Ниша у посети европским институцијама у Стразбуру

Деведесет и пет студената Правног факултета из Ниша боравило је у студијској посети европским институцијама у Стразбуру, од 1. до 2. априла 2019. Уз асистенцију Сталне мисије Републике Србије организована је студијска посета Савету Европе и Европском парламенту. Приликом посете Палати Европе, студенти су имали прилику да се упознају на лицу места са мандатом ове међународне организације, као и са њеним институцијама. Том приликом, представљени су им и актуелни изазови, попут избора новог генералног секретара, финансијске кризе са којом је организација суочена, али и значај ове организације када је реч о правном регулисању питања попут заштите личних података, борбе против насиља над женама, сузбијања говора мржње итд. Реализована је и одвојена посета Европском суду за људска права.

Током посете Европском парламенту, студенти су имали прилику да се ближе упознају и са радом једног од главних органа Европске уније, нарочито у светлу предстојећих избора за Европски парламент у мају ове године.

 

 

 

 Представљање кандидаткиње Републике Србије за реизбор у Експертској групи за борбу против насиља над женама и насиља у породици (ГРЕВИО)

Поводом предстојећих избора за чланове Експертске групе за борбу против насиља над женама и насиља у породици (ГРЕВИО), током Састанка потписница Истанбулске конвенције, заказаног за 1-2. април 2019. године, Стална мисија Републике Србије при Савету Европе је организовала представљање кандидата Србије гђе Биљане Бранковић за реизбор у овом телу, чији је врло активни члан од 2015. године, односно од самог оснивања.

Амбасадорка Ђуровић је, на самом почетку, објаснила представницима сталних мисија у Стразбуру о значају који Србија придаје борби против насиља над женама и насиља у породици, подсетивши да је Србија била међу првих десет потписница Конвенције односно оних који су је ратификовали, омогућивши тиме њено ступање на снагу. Пренела је, даље, задовољство што Србија поново има прилику да кандидује свог експерта чије је искуство у поменутој тематици препознато како на националном, тако и на међународном нивоу.

Биљана Бранковић је детаљно упознала госте са различитим аспектима својих ранијих истраживања и њеним радом на имплементацији Истанбулске конвенције у Србији, али и другим земљама. Такође, поделила је своје искуство о раду у ГРЕВИО, што укључује и многе изазове са којима се Експертска група и саме државе потписнице Истанбулске конвенције сусрећу.

У дискусији која је уследила, посебно интересовање код гостију је изазвало дефиниција физичког и других облика насиља у правним прописима земаља, реформе у националним кривичним системима држава, као и питање примене добре праксе у области превенције насиља над женама и насиља у породици.Пријем у Сталној мисији Републике Србије при Савету Европе за учеснике из Србије на 7. Светском форуму за демократију Савета Европе

Као и ранијих година, Стална мисија Србије при Савету Ервопе је организовала пријем за учеснике Светског форума за демократију Савета Европе из Београдског фонда за политичку изузетност, 20. новембра 2018. године.

Пожелевши добродошлицу гостима у Сталној мисији Србије при Савету Европе, амбасадорка Александра Ђуровић је изразила задовољство што је и ове године 7. по реду Светски форум за демократију имао учеснике из Србије, подвукавши важност учешћа представника из наше земље у различитим органима и догађајима које организује Савет Европе. Том приликом, упознала је госте са радом Сталне мисије Србије, али и са радом самог Савета Европе, одговарајући на питања која се тичу актуелних изазова како функционисања саме Организације, тако и унапређења људских права, демократије и владавине права.Свечано обележaвање 15 година од пријема Републике Србије у Савет Европе

У Палати Европе у Стразбуру, Стална мисија Републике Србије је, у присуству првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, 18. октобра 2018. године, свечано обележила 15 година чланства Србије у Савету Европе. У обраћању бројним званицама, министар Дачић је, објаснивши да је чланство у Савету Европе довело до значајних промена у Србији, рекао да највећу корист од чланства у Савету Европе имају грађани Србије пре свега кроз приступ Европском суду за људска права. На тај начин је грађанима обезбеђен виши ниво заштите људских права и основних слобода, а истовремено су пресуде Европског суда утицале на измене законодавства, судске праксе и рада надлежних органа. Напредак у овој области се види и из податка да Србија више није међу државама са највећим бројем представки пред Судом. Имајући у виду све напретке које је Србија остварила у погледу унапређења европских стандарда, испунивши све прописане обавезе, изразио је очекивање да Парламентарна скупштина најзад оконча редовну мониторинг процедуру у којој се Србија и даље налази. Потврдивши приоритет чланства у Европској унији, министар Дачић је пренео да ће Србија наставити да спроводи реформе у области људских права, демократије и владавине права, у вези са чим се захвалио Савету Европе на експертској подршци, која је била од немерљивог значаја. Осврнувши се на институционалну кризу Савета Европе односно несајединство два статуторна органа – Комитета министара и Парламентарне скупштине – подржао је напоре генералног секретара да се актуелна криза реши и пренео спремност Србије да, заједно са осталим државама чланицама, одговорно учествује у томе. Предуслов за то је поштовање Статута од стране оба органа. На крају, захвалио се Правној служби Савета Европе на темељној и јасној анализи која треба да послужи као путоказ за излазак из неодрживе ситуације у којој се Савет Европе налази. Додао је и да поштовање мишљења Правне службе осигурава правну извесност, која је темељ владавине права.Учешће првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића на 128. министарској седници Савета Европе у Елсинору

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествовао је на 128. министарској седници Савета Европе у Елсинору (Данска), одржаној од 17. до 18. маја 2018. године. Оценивши министарску седницу у Елсинору као одличну прилику за размену мишљења о најзначајнијим питањима и изазовима у области демократије, људских права и владавине права са којима је 47 држава чланица суочено у Европи, министар Дачић је подржао предлоге генералног секретара за изналажење решења за текућу кризу у Организацији, за заједничко разматрање улоге Савета Европе, са главним циљем постизања већег европског јединства. Подвукавши значај поштовања принципа Савета Европе, поздравио је опредељење за усмереним јачањем јединства и координације два главна статутарна органа Савета Европе - Комитета министара и Парламентарне скупштине – у циљу изналажења конструктивних, транспарентних и прагматичних решења. Даље, министар спољних послова је пренео задовољство што је један од приоритета председавања Хрватске Комитетом министара Савета Европе заштита националних мањина, јер тој области Србија дуги низ година посвећује посебну пажњу. Истовремено, додао је и да Србија очекује да сва права припадника српске националне мањине у суседним земљама буду у пуној мери поштована у складу са стандардима Организације, укључујући и право на коришћење матерњег језика и писма. Даље, поздравио је доношење Копенхашке декларације, за коју сматра да ће значајно допринети будућем функционисању Европског суда за људска права. Министар Дачић је рекао да Србија остаје посвећена унапређењу европских стандарда у домену заштите људских права, те нарочито истакао резултате сарадње Србије са телима попут Групом држава Савета Европе за борбу против корупције (GRECO) и Европским комитетом за спречавање тортуре и нехуманог или деградирајућег поступања (СРТ). Пренео је и очекивање да СРТ на одговарајући начин реагује поводом бруталног напада на директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића, 26. марта 2018, који је био изложен тортури и понижавајућем поступању од стране полиције у Косовској Митровици. На крају, подсетио је Србија подржава наставак ангажовања Савета Европе на Косову и Метохији, уз пуно поштовање Резолуције СБ УН 1244 и статусно неутралног приступа.Амбасадорка Ђуровић у куртоазној посети градоначелнику Града Стразбура

Стална представница Републике Србије при Савету Европе амбасадорка Александра Ђуровић је, 3. јануара 2018. године, учинила куртоазну посету градоначелнику Града Стразбура Роналду Рису.

У светлу развијених односа Србије и Француске и политичког дијалога који се одвија на високом и највишем нивоу, амбасадорка Ђуровић је истакла задовољство подршком Француске европским интеграцијама Р. Србије, као посвећеност Србије европском путу. Градоначелник Стразбура је у том духу пренео да се сарадња две земље врло успешно развија, не само на националном нивоу, већ и на локалном нивоу у погледу привреде, просвете и културе, истакавши Стразбур као један од позитивних примера.

На обострано задовољство, прихваћено је да се покрене иницијатива за братимљење градова Новог Сада и Стразбура.Амбасадорка Ђуровић предала акредитивна писма генералном секретару Савета Европе

Новоименована стална представница Републике Србије при Савету Европе амбасадорка Александра Ђуровић је, 6. октобра 2017. године, предала акредитивна писма генералном секретару Савета Европе Торбјорну Јагланду.

У срдачном разговору који је уследио, амбасадорка Ђуровић је истакла посвећеност Србије по питању унапређења и поштовања владавине права, демократије и људских права. Осврнула се на значајну сарадњу коју органи државне управе у Србији остварују са експертским телима Савета Европе попут Венецијанске комисије, посебно имајући у виду да су резултати те сарадње од велике важности и за промену правних прописа у Србији у циљу европских интеграција.

Пожелевши добродошлицу, генерални секретар Савета Европе је пренео наду да ће сарадња Савета Европе и Србије, заснована на конструктивном дијалогу и разумевању, наставити да се развија као и до сад.ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ

ГРАДСКА УПАВА ГРАДА БЕОГРАДА

Секретаријат за културу

Београд, Трг републике 3

расписује

ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ

 

Расписивач конкурса:

Град Београд - Градска управа Града Београда, Секретаријат за културу.

Задатак конкурса:

Циљ конкурса је добијање најквалитетнијег идејно-програмског решења за спомен-обележје Зорану Ђинђићу на Студентском тргу у Београду.

Смисао уметничког и програмског решења је достојно обележавање сећања на Зорана Ђинђића, на његов живот, дело и друштвене и историјске промене које је покренуо у Србији, као и на трагичну смрт на улазу у зграду Владе Републике Србије 12. марта 2003. године.

Простор у коме треба осмислити спомен-обележје чини део реконструисаног Студентског трга који постаје пешачка зона, а према пројекту архитекте Бориса Подреке.

Очекује се да то буде у језику савремене визуелне уметности.

Тип конкурса:

По врсти, конкурс је јавни.

Према учесницима, конкурс је отворени.

По облику, конкурс је двостепени.

Према начину и предаји рада, конкурс је анонимни.

Језик конкурса је за домаће учеснике српски, а за иностране учеснике енглески.

Подлоге:

Конкурсни материјал учесници могу преузети без надокнаде на веб-порталу Града Београда (http://www.beograd.rs) и Друштва архитеката Београда (http://www.dab.rs/) од 30. марта 2017. године.

Рокови:

Крајњи рок за предају радова у првом степену конкурса је 15. јун 2017. године до 15 часова, без обзира на начин предаје рада (непосредно или поштом).

Рок завршетка рада жирија и објављивање резултата првог степена конкурса је 30. јун 2017. године. Крајњи рок за предају радова у другом степену конкурса је 28. септембар 2017. године до 15 часова, без обзира на начин предаје рада (непосредно или поштом).

Рок завршетка рада жирија и објављивање резултата другог степена конкурса је 16. октобар 2017. године.

Наградни фонд:

Уколико до утврђеног рока пристигне најмање 10 радова који одговарају пропозицијама конкурса за други степен, биће одабрано 6 (шест) радова.

Награде у укупном износу нето наградног фонда од 19.000 евра биће додељене према следећој расподели:

-прва награда 8.000 евра,

-друга награда 5.000 евра,

-трећа награда 3.000 евра,

и три једнако вредна откупа од по 1.000 евра.

Исплате награда откупа за радове чији аутори имају пребивалиште на територији Републике Србије исплаћују се у динарској противвредности.

Првонаграђени рад биће одабран за реализацију.

Жири конкурса:

-професор Борис Подрека, архитекта,

-академик Душан Оташевић, сликар,

-академик Владимир Величковић, сликар и

-Милутин Фолић, архитекта, главни урбаниста града Београда.ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЋЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ -ОТУЋЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)

Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република Македонија, Република Словенија и Република Србија - као једине државе сукцесори бивше Социјалистичке Федеративне Републике Југославије (у даљем тексту: „СФРЈ") -и као сувласници дипломатско-конзуларне имовине СФРЈ, као претходног титулара, овим објављују позив за учешће на конкурсу за пружање посредничких услуга у циљу отуђивања следећих непокретности...


Oпширније...
Вести
КОМИТЕТ МИНИСТАРА САВЕТА ЕВРОПЕ ЗАТВОРИО СЛУЧАЈ „АЛИШИЋ ПРОТИВ СРБИЈЕ“ - ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА ГОЈКО СТАНИВУКОВИЋ НА САСТАНКУ НАДГЛЕДАЊА ИЗВРШЕЊА ПРЕСУДА ЕВРОПСКОГ СУДА ЗА ЉУДСКА ПРАВА
ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ РАДОМИР ИЛИЋ НА САСТАНКУ РАЗМАТРАЊА ИЗВРШЕЊА ПРЕСУДА ЕВРОПСКОГ СУДА ЗА ЉУДСКА ПРАВА - КОМИТЕТ МИНИСТАРА ПОЗДРАВИО УСВАЈАЊЕ ЗАКОНА О УТВРЂИВАЊУ ЧИЊЕНИЦА О СТАТУСУ НОВОРОЂЕНЕ ДЕЦЕ ЗА КОЈУ СЕ СУМЊА ДА СУ НЕСТАЛА ИЗ ПОРОДИЛИШТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ
ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА ПРОТОКОЛ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА КОНВЕНЦИЈЕ О ЗАШТИТИ ЛИЦА У ОДНОСУ НА АУТОМАТСКУ ОБРАДУ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА
Неформални пријем у Сталној мисији Републике Србије при Савету Европе за учеснике из Србије на 8. Светском форуму за демократију Савета Европе
АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА КОНВЕНЦИЈУ САВЕТА ЕВРОПЕ О ФАЛСИФИКОВАЊУ МЕДИЦИНСКИХ ПРОИЗВОДА И СЛИЧНИМ КРИВИЧНИМ ДЕЛИМА КОЈА САДРЖЕ ПРЕТЊУ ПО ЈАВНО ЗДРАВЉЕ
Државни секретар Немања Стевановић учествовао на годишњој 129. министарској седници Савета Европе у Хелсинкију
Србија обележила Дан Европе и 70. годишњицу оснивања Савета Европе
Реизбор кандидата Србије у ГРЕВИО
Студенти Правног факултета из Ниша у посети европским институцијама у Стразбуру
Представљање кандидаткиње Републике Србије за реизбор у Експертској групи за борбу против насиља над женама и насиља у породици (ГРЕВИО)
Пријем у Сталној мисији Републике Србије при Савету Европе за учеснике из Србије на 7. Светском форуму за демократију Савета Европе
Свечано обележaвање 15 година од пријема Републике Србије у Савет Европе
Учешће првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића на 128. министарској седници Савета Европе у Елсинору
Амбасадорка Ђуровић у куртоазној посети градоначелнику Града Стразбура
Амбасадорка Ђуровић предала акредитивна писма генералном секретару Савета Европе
ЈАВНИ МЕЂУНАРОДНИ ОТВОРЕНИ ДВОСТЕПЕНИ КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ЗА СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ЗОРАНУ ЂИНЂИЋУ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ У БЕОГРАДУ
ОГЛАС ЗА ПРУЖАЊЕ УСЛУГА У ЦИЉУ ОТУЋЕЊА НЕПОКРЕТНОСТИ -ОТУЋЕЊА ДИПЛОМАТСКЕ НЕПОКРЕТНЕ ИМОВИНЕ У ЊУЈОРКУ (СЈЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ), ТОКИЈУ (ЈАПАН), БОНУ (НЕМАЧКА) И БЕРНУ (ШВАЈЦАРСКА)
Архива вести