Content Management Powered by CuteNews
Стална мисија Републике Србије при Савету Европе
| |     latinica | english  
Насловна

 
Адреса
26, avenue de la Forêt Noire 
67000 Strasbourg
Француска
Телефон: 03 90 22 15 88 
Факс: 03 88 36 09 49
E-mail: mission.serbia.coe@mfa.rs

 


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Поздравна реч амбасадора

Драги посетиоци сајта,


Добро дошли на званичним сајт Сталне мисије Републике Србије при Савету Европе у Стразбуру.
Наш задатак је да заступамо интересе Републике Србије у Савету Европе. Стална мисија Републике Србије при Савету Европе представља главну везу између власти Републике Србије и Савета Европе.
Рад наше мисије усредсређен је на европску сарадњу у области демократије, заштите и унапређења људских права и владавине права. Мисија је основана 2003. и од тада редовно ради.
На овом веб-сајту можете да нађете све важне информације о нашем раду у Стразбуру. Желимо вам успешно претраживање. 
Ми смо, са своје стране, спремни да одговоримо на сва ваша питања у вези с нашим активностима.

Захваљујемо вам на занимању које сте исказали.


Шеф Сталне мисије и Стални представник Републике Србије при Савету Европе

 

Фотографски пприказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  АКТУЕЛНОСТИ ИЗ МИСИЈЕ
 
Државни секретар Немања Стевановић учествовао на годишњој 129. министарској седници Савета Европе у Хелсинкију

Државни секретар Немања Стевановић је учествовао на годишњој 129. министарској седници Савета Европе, одржаној 16. и 17. маја 2019. године у Хелсинкију. На седници је, између осталог, учествовало 30 министара спољних послова држава чланица Савета Европе.

Том приликом је обележена 70. годишњица организације посвећене унапређењу демократије, људских права и владавине права у Европи. Усвојена је Декларација која би могла да помогне у решавању кризе у којој се ова међународна организација налази.

Државни секретар Немања Стевановић је у свом обраћању учесницима говорио о важности коју Србија придаје Савету Европе и областима којима се та организација бави. Осврнуо се на напредак који је Србија остварила у претходном периоду и истакао спремност за наставак успешне сарадње. Информисао је о напорима које председник Србије Александар Вучић улаже у унапређење односа са суседним земљама, а који су дали добре резултате. Са друге стране, напоменуо је да је дијалог са Приштином угрожен због подривања приштинске стране и одсуства њене спремности на истински дијалог и сарадњу.

Шестомесечно председавање Комитетом министара Савета Европе је од Финске преузела Француска.

 

 

 

 

 


Србија обележила Дан Европе и 70. годишњицу оснивања Савета Европе

Стална мисија Републике Србије при Савету Европе је, заједно са другим мисијама држава чланица Савета Европе, узела учешће у манифестацији обележавања Дана Европе и 70. годишњице оснивања Савета Европе у Стразбуру, 4. и 5. маја 2019. године.

Првог дана удружење ,,Клуб Јединство“ из Стразбура отворило је сцену са шумадијским колом и колом ,,Буњевка“. На штанду Србије, бројни житељи Стразбура и регије Алзас су имали прилику да се упознају са историјским, верским и културним наслеђем Србије, као и да дегустирају српску храну, вино и ракију. Штанд Србије је посетило преко седамсто посетилаца, колега и пријатеља, међу којима је и заменица градоначелника Стразбура Навел Рафик-Елмрини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Реизбор кандидата Србије у ГРЕВИО

На 7. састанку Комитета уговорница Истанбулске конвенције, одржаном у Стразбуру, од 1. до 2. априла 2019, изабрано је десет нових чланова у Експертској групи за борбу против насиља над женама и насиља у породици (ГРЕВИО). Међу њима је и кандидат Србије, Биљана Бранковић, којој ће ово бити други по реду мандат у поменутом експертском телу. Биљана Бранковић је реномирани експерт за питања борбе против насиља над женама и насиља у породици, о чему је објавила значајан број стручних радова. Са преко двадесет година искуства у овом домену,

Биљана Бранковић је својим радом допринела унапређењу положаја жена, како на националном, тако и на међународном нивоу.

С обзиром на значај који Србија придаје имплементацији Истанбулске конвенције, велико је задовољство што је по други пут експерт из Србије изабран за члана ГРЕВИО.

Све вести

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова