Content Management Powered by CuteNews
Стална мисија Републике Србије при Савету Европе
| |     latinica | english  
Насловна

 
Адреса
26, avenue de la Forêt Noire 
67000 Strasbourg
Француска
Телефон: 03 90 22 15 88 
Факс: 03 88 36 09 49
E-mail: mission.serbia.coe@mfa.rs

 


Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Поздравна реч амбасадора

Драги посетиоци сајта,


Добро дошли на званичним сајт Сталне мисије Републике Србије при Савету Европе у Стразбуру.
Наш задатак је да заступамо интересе Републике Србије у Савету Европе. Стална мисија Републике Србије при Савету Европе представља главну везу између власти Републике Србије и Савета Европе.
Рад наше мисије усредсређен је на европску сарадњу у области демократије, заштите и унапређења људских права и владавине права. Мисија је основана 2003. и од тада редовно ради.
На овом веб-сајту можете да нађете све важне информације о нашем раду у Стразбуру. Желимо вам успешно претраживање. 
Ми смо, са своје стране, спремни да одговоримо на сва ваша питања у вези с нашим активностима.

Захваљујемо вам на занимању које сте исказали.


Шеф Сталне мисије и Стални представник Републике Србије при Савету Европе

 

Фотографски пприказ Србије: аутор Драгољуб Замуровић

  АКТУЕЛНОСТИ ИЗ МИСИЈЕ
 
АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА ПРОТОКОЛ О ИЗМЕНАМА И ДОПУНАМА КОНВЕНЦИЈЕ О ЗАШТИТИ ЛИЦА У ОДНОСУ НА АУТОМАТСКУ ОБРАДУ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА

Амбасадорка Александра Ђуровић, у присуству Габријеле Батаини Драгони, заменице генералног секретара Савета Европе, потписала је Протокол о изменама и допунама Конвенције о заштити лица у односу на аутоматску обраду личних података, који је усвојен у Стразбуру, 10. октобра 2018. године.

Протокол је потписан у Палати Европе у Стразбуру, 22. новембра 2019. године. До сада је Протокол потписало 36 држава, укључујући Републику Србију.

Циљ Протокола је модернизација и побољшање Конвенције, имајући у виду нове изазове у погледу заштите лица у односу на аутоматску обраду личних података, а који су настали након што је Конвенција усвојена 1980. године.

 

 


Неформални пријем у Сталној мисији Републике Србије при Савету Европе за учеснике из Србије на 8. Светском форуму за демократију Савета Европе

Стална мисија Србије при Савету Европе је организовала неформални пријем за учеснике Светског форума за демократију из Београдског фонда за политичку изузетност, 6. новембра 2019. године.

Пожелевши добродошлицу гостима, амбасадорка Александра Ђуровић је изразила задовољство што су на 8. Светском форуму за демократију присутни и учесници из Србије, истакавши важност учешћа представника наше државе у различитим догађајима које организује Савет Европе. Упознала је госте са радом Сталне мисије Републике Србије, као и са радом самог Савета Европе, одговарајући на питања која се тичу актуелних изазова функционисања Организације, унапређења људских права, демократије и владавине права.

 

 

 

 


АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА КОНВЕНЦИЈУ САВЕТА ЕВРОПЕ О ФАЛСИФИКОВАЊУ МЕДИЦИНСКИХ ПРОИЗВОДА И СЛИЧНИМ КРИВИЧНИМ ДЕЛИМА КОЈА САДРЖЕ ПРЕТЊУ ПО ЈАВНО ЗДРАВЉЕ

Амбасадорка Александра Ђуровић, у присуству Габријеле Батаини-Драгони, заменице генералног секретара Савета Европе, потписала је Конвенцију Савета Европе о фалсификовању медицинских производа и сличним кривичним делима која садрже претњу по јавно здравље, усвојену у Москви, 28. октобра 2011. године, општепознату као Медикрајм конвенцијa (Мedicrime Convention).

Конвенција је потписана у Палати Европе у Стразбуру, 2. септембра 2019. године, у оквиру церемоније „Недеља уговора“, организоване у склопу прославе 70 година од оснивања Савета Европе. Конвенцију је до сада потписало 32 државе, укључујући Републику Србију, при чему је 16 држава већ завршило процедуру ратификације.

Циљ Конвенције је смањење ризика по људско здравље успостављањем правног оквира за сарадњу широм света у борби против фалсификовања медицинских производа и сличних кривичних дела.

 

 

 

Све вести

 
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова