Printer Friendly Version АМБАСАДОРКА ЂУРОВИЋ ПОТПИСАЛА КОНВЕНЦИЈУ САВЕТА ЕВРОПЕ О ИНТЕГРИСАНОМ ПРИСТУПУ БЕЗБЕДНОСТИ, СИГУРНОСТИ И УСЛУГАМА НА ФУДБАЛСКИМ УТАКМИЦАМА И ДРУГИМ СПОРТСКИМ ПРИРЕДБАМА @ 17 May 2021 12:58 PM

Амб. Александра Ђуровић је, у присуству Бјорна Бергеа, заменика ГС СЕ, потписала Конвенцију СЕ о интегрисаном приступу безбедности, сигурности и услугама на фудбалским утакмицама и другим спортским приредбама, познату и као Сен Дени конвенција.

Конвенција је потписана у Палати Европе у Стразбуру 17. маја 2021. године. До сада је Конвенцију, која је отворена за потписивање у Сен Денију 3. јула 2016, потписало 36 држава, укључујући Р. Србију, при чему је 20 држава окончало процедуру ратификације.

Сен Дени конвенција је једини међународно обавезујући инструмент којим се успоставља интегрисани приступ заснован на три међусобно зависна стуба - безбедности, сигурности и услузи.

Сврха конвенције је да осигура да фудбал и други спортски догађаји пруже безбедно, сигурно и пријатно окружење за све индивидуе кроз примену интегрисаног приступа безбедности, сигурности и услугама на спортским догађајима од стране више актера који делују у партнерству.

Пружа мере засноване на највишим безбедносним, сигурносним, и услужним стандардима развијеним у Европи и промовише сарадњу између свих јавних и приватних актера у циљу безбедног, сигурног и пријатног окружења на фудбалским утакмицама и другим спортским догађајима.