Printer Friendly Version 07. април 2021. Селаковић разговарао са директорком Директората за демократију Савета Европе @ 7 April 2021 02:38 PM

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас путем видео линка са генералном директорком Директората за демократију Савета Европе Снежаном Самарџић-Марковић, са којом је разменио мишљења о сарадњи Србије са овом организацијом.

Министар Селаковић је саговорницу упознао са током процеса вакцинације против ковида-19 у Србији, истакавши да је наша земља, у оквиру своје позитивне спољнополитичке агенде, имунизацијом грађана из других држава Западног Балкана креирала сасвим нову атмосферу у регионалним односима.

Шеф српске дипломатије нагласио је значај наставка добре сарадње Србије и Развојне банке Савета Европе, која је додатно учвршћена недавном посетом гувернера Ролфа Венцела.

Такође, министар Селаковић нагласио је и значај Регионалног стамбеног програма за Србију, имајући у виду да се наша земља и даље суочава са нерешеним питањем избеглих, прогнаних и интерно расељених лица са простора некадашње СФРЈ и КиМ.