Printer Friendly Version 10. mart 2021. godine Predsednik Vučić uručio odlikovanje guverneru Razvojne banke Saveta Evrope Rolfu Vencelu @ 15 March 2021 09:36 AM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom i tom prilikom mu uručio odlikovanje za unapređenje saradnje Srbije sa tom institucijom. Vencel je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge.

Vencel je zahvalio na dodeljenom odlikovanju koje, kako je rekao, vidi i kao obavezu da se nastavi dobra saradnja sa Srbijom.

„Velika mi je čast što sam primio ovu medalju, hvala vam na poverenju“, rekao je on.

Predsednik Vučić rekao je da je zahvalan što je Vencel danas ovde, dodajući da je bilo lako doneti odluku o odlikovanju, jer je mnogo uradio za Srbiju.

U gotovo svemu što smo uradili u različitim sferama društva, doprinela je i učestvovala u tome i Razvojna banka Saveta Evrope, istakao je predsednik.

„Ovo je još jedna obaveza za vas, i za nas. Za nas da pokažemo još veće poštovanje za vaš veliki rad, a za vas da investirate još više u narednom periodu u napredak Srbije i podržite naše građane“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug