Printer Friendly Version Studenti Pravnog fakulteta iz Niša u poseti evropskim institucijama u Strazburu @ 3 April 2019 10:18 AM

Devedeset i pet studenata Pravnog fakulteta iz Niša boravilo je u studijskoj poseti evropskim institucijama u Strazburu, od 1. do 2. aprila 2019. Uz asistenciju Stalne misije Republike Srbije organizovana je studijska poseta Savetu Evrope i Evropskom parlamentu. Prilikom posete Palati Evrope, studenti su imali priliku da se upoznaju na licu mesta sa mandatom ove međunarodne organizacije, kao i sa njenim institucijama. Tom prilikom, predstavljeni su im i aktuelni izazovi, poput izbora novog generalnog sekretara, finansijske krize sa kojom je organizacija suočena, ali i značaj ove organizacije kada je reč o pravnom regulisanju pitanja poput zaštite ličnih podataka, borbe protiv nasilja nad ženama, suzbijanja govora mržnje itd. Realizovana je i odvojena poseta Evropskom sudu za ljudska prava.

Tokom posete Evropskom parlamentu, studenti su imali priliku da se bliže upoznaju i sa radom jednog od glavnih organa Evropske unije, naročito u svetlu predstojećih izbora za Evropski parlament u maju ove godine.