Printer Friendly Version Студенти Правног факултета из Ниша у посети европским институцијама у Стразбуру @ 2 April 2019 03:56 PM

Деведесет и пет студената Правног факултета из Ниша боравило је у студијској посети европским институцијама у Стразбуру, од 1. до 2. априла 2019. Уз асистенцију Сталне мисије Републике Србије организована је студијска посета Савету Европе и Европском парламенту. Приликом посете Палати Европе, студенти су имали прилику да се упознају на лицу места са мандатом ове међународне организације, као и са њеним институцијама. Том приликом, представљени су им и актуелни изазови, попут избора новог генералног секретара, финансијске кризе са којом је организација суочена, али и значај ове организације када је реч о правном регулисању питања попут заштите личних података, борбе против насиља над женама, сузбијања говора мржње итд. Реализована је и одвојена посета Европском суду за људска права.

Током посете Европском парламенту, студенти су имали прилику да се ближе упознају и са радом једног од главних органа Европске уније, нарочито у светлу предстојећих избора за Европски парламент у мају ове године.